Поредната рецепта, която децата в Додо Академия изпробваха с интерес.
Резултатът: Кокоските са толкова вкусни, че изчезват за 60 сек., веднага щом излязат от фурната.
Необходими продукти:
500 г кокосови стърготини
300 г пудра захар
2 с.л. брашно
100 г краве масло
2 п. ванилия или 1 капсула
6 яйца
Време заприготвяне: 45 мин.
Порции: 16
Начин на приготвяне:
За да приготвим хубаво тесто трябва задължително да извадим предварително яйцата от хладилника, за да постоят най-малко 30 мин. на стайната температура. Маслото също трябва да омекне, за да се работи с него по-лесно. След като е минало необходимото време, разбиваме яйцата, заедно с пудрата захар и маслото, като добавяме към тях ванилията. Накрая е време да се включи и основната съставка - кокосовите стърготини, заедно с брашното. Бъркаме, докато получим хубаво кокосово тесто.
Подготвяме тавата, дъното на която сме покрили с хартия за печене. Кокоските можем да оформим с ръце, като малки топчета, или като използваме две малки чаени лъжици. По избор добавяме бадеми, лешници и всякакви ядки, за които се сетим.
Печем кокоските в предварително загрята на 180°C фруна, за около 12 мин., или докато придобият много лек розово-жълтеникав цвят.
По желание може да потопим в шоколадова глазура.
Вкусът им е неустоим, нали?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Поредицата 12 рецепти за добро настроение е част от ежегодната благотворителна кампания на Додо Академия "Приказна Коледа" 2023.
Поредната рецепта, която децата в Додо Академия изпробваха с интерес.
Резултатът: Кокоските са толкова вкусни, че изчезват за 60 сек., веднага щом излязат от фурната.
Необходими продукти:
500 г кокосови стърготини
300 г пудра захар
2 с.л. брашно
100 г краве масло
2 п. ванилия или 1 капсула
6 яйца
Време заприготвяне: 45 мин.
Порции: 16
Начин на приготвяне:
За да приготвим хубаво тесто трябва задължително да извадим предварително яйцата от хладилника, за да постоят най-малко 30 мин. на стайната температура. Маслото също трябва да омекне, за да се работи с него по-лесно. След като е минало необходимото време, разбиваме яйцата, заедно с пудрата захар и маслото, като добавяме към тях ванилията. Накрая е време да се включи и основната съставка - кокосовите стърготини, заедно с брашното. Бъркаме, докато получим хубаво кокосово тесто.
Подготвяме тавата, дъното на която сме покрили с хартия за печене. Кокоските можем да оформим с ръце, като малки топчета, или като използваме две малки чаени лъжици. По избор добавяме бадеми, лешници и всякакви ядки, за които се сетим.
Печем кокоските в предварително загрята на 180°C фруна, за около 12 мин., или докато придобият много лек розово-жълтеникав цвят.
По желание може да потопим в шоколадова глазура.
Вкусът им е неустоим, нали?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Поредицата 12 рецепти за добро настроение е част от ежегодната благотворителна кампания на Додо Академия "Приказна Коледа" 2023.